• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Πρόγραμμα εικόνα και γλώσσα Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ
Κυριακή, 24 Ιούνιος 2012 14:05

Δ. Δραστηριότητες ? Εκδηλώσεις ? Καινοτομίες ? Πρωτοβουλίες

Από τα τέλη Μαρτίου ?12, μέχρι και τα τέλη Μαΐου ?12 (περίπου 1 συνάντηση κάθε 2η βδομάδα για 2 μήνες) και στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» [υπό την αιγίδα του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής (ΚΕ.Δ.Α.) του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)], υλοποιήθηκε ? σε συνεργασία με το «Κέντρο Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων & Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας - ΚΑΡΠΟΣ» ? το Πρόγραμμα Παρεμβάσεων Εμψύχωσης «Εικόνα & Γλώσσα», με εφαρμογή μιας σειράς από Δραστηριότητες-Παιχνίδια, με βασικό εργαλείο τη φωτογραφία, την αναπαράσταση και την εικονο-αφήγηση.

Ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε μικτή ομάδα μαθητών /-τριών (Ρομά και μη Ρομά), που παρακολουθούν το πρόγραμμα παρέμβασης του Τμήματος Ένταξης του Σχολείου μας, αλλά κατόπιν εκδήλωσης έντονης διάθεσης συμμετοχής και από άλλους μαθητές ? όλων σχεδόν των τάξεων ? αποφασίστηκε η διεύρυνση της Δράσης, με μικτή (Ρομά και μη Ρομά) ομάδα μαθητών /-τριών όλων των ηλικιών και τάξεων.

Αφού αποκτήθηκε η σχετική «φωτογραφική» δεξιότητα και οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες άρχισαν να δραστηριοποιούνται στην ουσία της πρακτικής του «μιλώ με εικόνες», αποφασίστηκε η παραγωγή ενός έργου (project) που θα αναπαριστούσε φωτογραφικά κάποιο τους βίωμα...

Με τη βοήθεια και συμπαράσταση :

  • της κας Ξύδη Νατάσσας ως εξωτερικού εμψυχωτή,

  • της κας Παπαμήτσου Ελένης, Δ/ντριας του Σχολείου,

  • του κου Ψυχογιού Ευαγγέλου, Δ/λου του Τμ.Ένταξης

και φυσικά, όλων των ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ του Σχολείου, ολοκληρώθηκε η διεύρυνση των σχολικών μας δραστηριοτήτων με δύο (2) έργα εικονο-αφήγησης :

">«Εμβολιασμός στο Σχολείο» και «Περιμένοντας για το Εμβόλιο»

τα οποία ήδη παρουσιάστηκαν κατά τη γιορτή λήξης του σχολικού έτους, αλλά και θα συνεχίσουν να «ζουν» ηλεκτρονικο-διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας και του blog του Σχολείου.