• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Γνωριμία με τη λαϊκή μας παράδοση, ο απολογισμός Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2013 00:00

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας τους μήνες Φεβρουάριο ? Μάρτιο, εκπόνησαν το σχέδιο εργασίας «Γνωριμία με την ελληνική λαϊκή παράδοση».

 

Τα παιδιά στη διάρκεια του προγράμματος, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία των ίδιων των μαθητών, πραγματοποίησαν ένα σύνολο στοχευμένων δράσεων, ώστε να εξερευνήσουν τα μονοπάτια της λαϊκής μας παράδοσης. Με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό της τάξης, κα Μαγδαληνή Μαμασούκα, επισκέφθηκαν το λαογραφικό μουσείο της πόλης, πήραν συνεντεύξεις από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, μέλη του Γ΄ ΚΑΠΗ, έψαξαν σε βιβλία και στο ίντερνετ, αξιοποίησαν εμπειρίες και βιώματα και ως μικροί ερευνητές ? λαογράφοι έγραψαν τη δική τους εκδοχή για το τι είναι λαϊκή παράδοση. Επιπλέον, συγκέντρωσαν αντικείμενα, τα κατηγοριοποίησαν δημιουργώντας τη δική τους λαογραφική έκθεση, εικονογράφησαν και ηχογράφησαν ένα λαϊκό παραμύθι, έφτιαξαν και ένα δικό τους παιχνίδι με παραδοσιακές λέξεις, χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.

Όλα αυτά τα κατέγραψαν σε ένα βιβλίο και τα παρουσίασαν την Παρασκευή 12 Απριλίου στο χώρο του σχολείου τους. Στην παρουσίαση συμμετείχαν και μαθητές της Α΄ τάξης, που έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής περιφέρειας δρ. Δημήτριος Μητάκος, η Υπεύθυνη πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών δράσεων της Διεύθυνσης α/βαθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας, κα Θάλεια Καλαμπαλίκη, η πρόεδρος του ΔΟΠΑΧ, κα Τασούλα Μακαρώνα ? Ψυχογιού, η υπεύθυνη του Γ΄ΚΑΠΗ, κα Δήμητρα Ηλιάδου, καθώς και εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του σχολείου. Όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τους μικρούς λαογράφους και τους ευχήθηκαν αυτή να είναι η πρώτη από πολλές παρόμοιες δράσεις.