• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Α' ΤΑΞΗ
Τα δικά μας καράβια Εκτύπωση E-mail
ΕΡΓΑΣΙΕΣ - Α' ΤΑΞΗ
Παρασκευή, 04 Απρίλιος 2014 00:00
Οι μαθητές της Α΄ τάξης με αφορμή την ενότητα του βιβλίου της Γλώσσας "Καράβια" (σσ. 32-39 σχολικού βιβλίου) "δημιούργησαν" τα δικά τους καράβια. Αρχικά είδαν φωτογραφίες από πλοία, μίλησαν γι' αυτά, ανέφεραν προσωπικές τους εμπειρίες από ταξίδια στη θάλασσα και άκουσαν "θαλασσινά" τραγούδια. Έπειτα, κατασκεύασαν το δικό τους πλοίο από πλαστικό μπουκάλι (προτεινόμενη δραστηριότητα σελ. 38 σχολικού βιβλίου) και, τέλος, έγραψαν για το δικό τους καράβι.
 
Το παραμύθι του Κοντορεβιθούλη - Πρόσθεση με υπέρβαση δεκάδας Εκτύπωση E-mail
ΕΡΓΑΣΙΕΣ - Α' ΤΑΞΗ
Παρασκευή, 28 Μάρτιος 2014 00:00

Τα παιδιά της Α΄τάξης, προκειμένου να εξασκηθούν σε προσθέσεις με υπέρβαση της δεκάδας χρησιμοποιώντας ως βάση το 10, έπαιξαν ένα παιχνίδι βασισμένο στο παραμύθι του Κοντορεβιθούλη
Περισσότερα...
 
Για την 25η Μαρτίου Εκτύπωση E-mail
ΕΡΓΑΣΙΕΣ - Α' ΤΑΞΗ
Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 00:00

Τα παιδιά της Α΄και Β΄ τάξης του σχολείου μας παραμονές της 25ης Μαρτίου παρακολούθησαν ένα μάθημα αφιέρωμα στην εθνική μας επέτειο. Άκουσαν τραγούδια, παρακολούθησαν μία παρουσίαση - χρονικό των σημαντικότερων γεγονότων, είδαν φωτογραφίες ηρώων και στο τέλος κατασκεύασαν ομαδικά με χαρτόνι και γκοφρέ χαρτί Αμαλίες και Τσολιάδες.

 
Η κρυμμένη συλλαβή Εκτύπωση E-mail
ΕΡΓΑΣΙΕΣ - Α' ΤΑΞΗ
Κυριακή, 02 Μάρτιος 2014 00:00

Με αφορμή το μάθημα του βιβλίου της Γλώσσας "Τι κρύβει το μπαούλο;" (β' τεύχος βιβλίο μαθητή, σελ. 35) τα παιδιά της πρώτης έπαιξαν το παιχνίδι της Κρυμμένης Συλλαβής.

Περισσότερα...
 
Η πρόσθεση και η αφαίρεση ως αντίστροφες πράξεις Εκτύπωση E-mail
ΕΡΓΑΣΙΕΣ - Α' ΤΑΞΗ
Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2014 00:00

Τα παιδιά της πρώτης τάξης ανακαλύπτουν στο μάθημα των Μαθηματικών ότι η πρόσθεση και η αφαίρεση είναι αντίστροφες πράξεις δραματοποιώντας το παραμύθι του "Χορού των αριθμών":

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3