• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ
Τα βιβλία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας Print Email
Τα δικά μας καράβια

Oι μαθητές της Α΄ τάξης (2013- 2014) γράφουν πώς φαντάζονται το δικό τους καράβι!

Ο πιγκουίνος, ο πρωταθλητής

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης (Σχ. έτος 2013-14), στο πλαίσιο της επαναληπτικής διδασκαλίας των δίψηφων συμφώνων τσ, τζ, γκ, γγ συνέθεσαν ένα δικό τους παραμύθι.

Ιστορίες με ακρίδες

Στο πλαίσιο του γλωσικού μαθήματος οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης του σχολείου μας (σχ. έτος 2012-2013) έγραψαν και εικονογράφησαν τη συλλογή ιστοριών "Ιστορίες με ακρίδες".

Τα μνημεία της UNESCO

Ένα ζωγραφικό λεύκωμα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από τους μαθητές της Στ τάξης (2012-2013), στο πλαίσιο του προγράμματος "Ζούμε τα μνημεία".

Η ιστορία του Μηδέν

Κατά τους μήνες Μάιο - Ιούνιο 2012 οι μαθητές της Α΄τάξης στο πλαίσιο του γλωσσικού μαθήματος εκπόνησαν το σχέδιο εργασίας "Γνωριμία με τον κόσμο των βιβλίων".

Κατά τη διάρκεια του project οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη μορφή που έχει ένα λογοτεχνικό βιβλίο, να μάθουν όρους σχετικές με τη συγγραφή και την έκδοση του βιβλίου, να επισκεφθούν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης, να δημιουργήσουν μία παρουσίαση στον υπολογιστή σχετική με την οικογένεια της λέξης "βιβλίο", να αρχίσουν έναν διαγωνισμό ανάγνωσης - βιβλιοπαρουσίασης και τέλος να γράψουν και να εικονογραφήσουν το δικό τους παραμύθι, η ιστορία του Μηδέν.